Åpning av skolen for 1.-4.klasse

Mandag 27.04 ønsker vi 1.-4.klasse velkommen tilbake til skolen.Det blir nok ikke helt som før her på skolen, vi har måttet gjøre noen grep for å ivareta de føringene som kom i nasjonal veileder for skolene i forbindelse med åpning etter korona-stengning.

Vi har flyttet noen klasser, delt opp klassene i «kohorter» (faste grupper), innredet klasserom etter smittevernforeskrifter og vi har gitt alle «kohortene» egne uteområde.

Vi har også satt sammen sfo og skole. Alle i samme klasse som skal på SFO er i samme «kohort» hele dagen. De er også i samme rom hele dagen. Det betyr at elevene går til klasserommet sitt når de kommer på SFO. Det er også der de blir til de går hjem.

Hver klasse har to «kohorter». Disse to kan samarbeide og dele på de voksne. De kan også bruke samme uteområde. Det er liten eller ingen kontakt mellom samarbeids»kohortene» og de andre på skolen. Dette gjelder både elever og voksne.

Åpningstidene til SFO/skolen er 0815-1545. Vi kommer til å sende ut et skjema for å kartlegge de tidene dere ønsker å bruke SFO. Dette er til de som har plass på SFO. Det er utvidet åpningstid for de som har foreldre med samfunnskritiske yrker og som må ha tilsyn utover denne tiden. Ta kontakt med rektor dersom dette gjelder deg.

Vi har stort fokus på hygiene og har rikelig tilgang på såpe og vann. Vi har også desinfiserende sprit tilgjengelig der det er behov for det. Hele skolen vil bli rengjort daglig, toalettene to ganger daglig. Pultene og vaskene i klasserommene vil bli rengjort flere ganger for dagen.

Det vil bli mye uteskole fremover. Pass derfor på at elevene har klær med seg til utebruk. Send også med eleven egen drikkeflaske. Det vil bli minimalt med lekser i perioden fremover. Bøker og chromebook skal ikke frem og tilbake mellom hjem og skolen og blir derfor på skolen.

Foreldre er alltid velkommen her på skolen. Akkurat nå må vi imidlertid be dere om å holde dere unna skolen så godt det lar seg gjøre. Vi vil ha minst mulig folk inn på skolen. Sett av elevene ved parkeringsplassen. Det er voksne ute og inne på skolen fra kl 0815 så elevene er ivaretatt på skolen etter det. Dørene er åpne, så elevene går inn på klasserommet sitt når de kommer. Når dere skal hente på Sfo så ring/send SMS til SFO-telefonen (918 88 216) så sender vi eleven ut.

Oversikt:

klasse rom voksne uteområde garderober toalett
1 1.klasserom, grupperom og skolekjøkken Hege, Wenche, Victoria Foran 1.klassrom, mot veien 1.klasse sine I Underetasjen
2 2. og 3.klasserom Sigve/ Annette, Ingrid, Victoria F Skoleplassen oppe 2. og 3.klasse sine Ved administrasjonen, inngang utenfra
3 6.og 7.klasserom Guro/Ragnar, Magnus, Therese Plassen foran porten ved bedehuset 6. og 7.klasse sine I 3. etg.
4 4. og 5.klasserom Marte, Monica, Anita Fotballbanen 4. og 5.klasse sine I 2.etg. nye avd.

 

 

Vedlagt finner dere den nasjonale veilederen for skole

https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/skoletrinn-1-7/

Dere finner også et informasjonsskriv til foreldre

Informasjon til foreldre med barn i skulen
Informasjon til foreldre på fleire språk   

Her finner dere en film som kan være nyttig å se sammen med ditt barn

Film til elevar om skulestart

Ta gjerne kontakt dersom noe er uklart. Sammen skal vi få dette til å bli en trygg åpning av skolen igjen.

Hilsen Renathe, rektor

Comments are closed.